Kauno bendruomenių centrų asociacija

Seminaras „Lietuvos vietos bendruomenių šiandiena ir rytdiena“ Nidoje

Š.m. spalio 8-11 d. Nidoje vyko tarptautinis bendruomenių susitikimas-festivalis „Nida InterComm-2015“.
Festivalio metu spalio 9 d. įvyko seminaras „Lietuvos vietos bendruomenių šiandiena ir rytdiena“, kuriame Lietuvos bendruomenių klausimais pasisakė LVBOS pirmininkas Arimantas Račkauskas, VRM ir SADM atstovai Gediminas Česonis ir Arūnas Kučikas. Apie gerąją užsienio šalių bendruomenių patirtį kalbėjo Irena Leliūgienė, Mykolo Riomerio universiteto Edukologijos ir socialinio darbo instituto profesorė, socialinių mokslų daktarė, tarptautinės gyvenviečių ir kaimynystės centrų (IFS) narė) bei Marija Bindokaitė, Kauno bendruomenių centrų asociacijos administratorė.
Apie bendruomenių ir miestų partnerystė Neringos ir Fėmarno pavyzdžiu kalbėjo Aušra Feser, Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė. Apie Kretingos rajono kaimo bendruomenių veiklą - Dalia Činkienė, Kretingos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė. Renginyje, be KBCA administratorės dalyvavo ir Vilniaus bendruomenių asociacijos bei Vilniaus VVG atstovai.
Festivalio metu vyko saviveiklinių kolektyvų konkursas, kurį vertino meno vadovai iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos,
Gruzijos ir Maskvos, bendruomenių meistrų mugė, koncertai, spektakliai ir kiti įdomūs renginiai.
Renginio metu dalyviai galėjo paplaukioti Kuršių mariose specialiu laivu.
Festivalio organizatoriai VšĮ "Pro Partners" iš Vilniaus. Organizacijos vadovo Elijaus Romanovo nuomone, tokius festivalius reikia rengti kasmet, jie padėtų sutelkti Lietuvos kaimo ir miesto bendruomenes.

Festivalio organizatoriai visą medžiagą žada įkelti į savo puslapį: https://www.facebook.com/events/673530356081666/

2015-10-11

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple