Kauno bendruomenių centrų asociacija

Vairavimo su trikdžiais varžybos - saugaus eismo renginys

Spalio 16 d. Kauno bendruomenių centrų asociacija organizavo projektinį "Eismo saugumas bendruomenėse 2015" saugaus eismo renginį: kartu su Kauno Kelių policijos ir bendruomenės pareigūnais, vairavimo mokykla AUTO ABC ir senovinės automototechnikos klubu "Retroklasika" vyko bendruomenių centrų vairavimo su trikdžiais varžybos.

Varžybose dalyvavo 13 bendruomenių centrų vyresnio amžiaus vairuotojų. Kai kurie atvyko su savo šeimomis ir draugais. Savo jėgas išbandė ir viena policijos bendruomenės pareigūnė. Kiekvienas dalyvis gavo savo asmeninę vertinimo kortelę. AUTO ABC pasiūlius, visi vairuotojai laikė 10 minučių teorinį Kelių eismo taisyklių testą, kuris privertė prisiminti eismo situacijas ir kai kuriems gerokai "paprakaituoti".
Po teorinio testo visi susirinko vairavimo aikštelėje, kur jų jau laukė instruktorius su mašina. Vairavimo mokyklos direktorė Rūta Čiutelytė paaiškino trasą ir reikalavimus: važiavimo metu teks kalbėti telefonu, posūkyje išgerti vandens, parkuojantis - valgyti obuolį. Nors visi dalyviai išsyk choru užprotestavo, kad tai draudžia daryti Kelių eismo taisyklės, tačiau šio testo esmė yra ta, kad parodyti kaip įvairūs "užsiėmimai" prie vairo blaško dėmesį, trukdo susikaupti, daromos klaidos.

Varžybų metu buvo vertinamas geriausiai važiavęs vairuotojas, padaręs trasoje mažiausiai klaidų. Važiavimo laiką matavo, protokolavo ir skambino vairuotojams mūsų bendruomenės pareigūnai Rasa Zinkevičienė, Reda Antanavičiūtė ir Bronius Palšis, Kelių policijos specialistė Rasita Henriot. Jie ir sudarė vertinimo komisiją.
Kartu su visais varžybose dalyvavo ir senovinės automototechnikos klubo "Retroklasika" automobilis, vairuojamas Šarūno Žitkevičiaus (Vaišvydavos BC).
Po varžybų visi suėjome į klasę, kur laukdami rezultatų, dalyviai ir sirgaliai išgėrė karštos arbatos ir kavos.
Rezultatų suvedimo metu Rasit Henriot papasakojo apie atšvaitų segimą tamsiu paros metu, padalino atšvaitus.
Suvedus rezultatus geriausi vairuotojai, geriausiai išlaikę teorinį ir vairavimo testus, buvo šie bendruomenių vairuotojai:
Donatas Stankevičius, Amalių bendruomenės centro "Amalė" atstovas;
Vytautas Šimkus, Kalniečių bendruomenės centro pirmininkas;
Eglė Kanikovienė, Aukštųjų Šančių bendruomenės centro pirmininkė.
Pagiriamojo žodžio susilaukė ir vyriausioji vairuotoja Nijolė Mažeikienė - Vytėnų ir Sargėnų bendruomenės centro pirmininkė.
Visi be išimties varžybų dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis - krepšiais su atšvaitais ir jiems įteiktos padėkos. Padėkas įteiktos ir renginio partneriams: vairavimo mokyklos AUTO ABC direktorei Rūtai Čiutelytei, nuoširdžiai padėjusiai organizuoti renginį, Kelių policijos pareigūnei R. Henriot ir bendruomenės pareigūnams: R. Zinkevičienei, R. Antanavičiūtei ir Br. Palšiui. Dėkingi esame ir klubui "Retroklasika", kurio automobilis papuošė varžybas.
Renginyje dalyvavo ir Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos projekto koordinatorė Sigita Grigaliūnienė.

Nežiūrint to, kad oras nebuvo palankus varžyboms, visiems dalyviams varžybos labai patiko, buvo smagios, sukėlė daug juoko, komentarų, manome, kad visi ir toliau vairuos saugiai ir atsakingai.

Nuotraukos yra mūsų facebook'o paskyroje: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1697788767102994&id=1514571238758082

2015-10-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple