Kauno bendruomenių centrų asociacija

LR valstybinių institucijų atsakymai į Lietuvos kaimo parlamento rezoliuciją

Šių metų balandžio mėn.24 d. įvyko Lietuvos kaimo parlamentas, kuris subūrė aktyvius Lietuvos kaimo bendruomenių ir Vietos veiklos grupių atstovus, kartu su A. Stulginskio universitetu paruošė ir pateikė Lietuvos respublikos vyriausybei Rezoliuciją, kurioje yra punktai, tinkantys ir miestų bendruomenių organzacijoms.
KP dalyviai, atsižvelgdami į pastarųjų metų bendras kaimo vystymosi tendencijas, konstatuoja, kad Lietuvos kaimo demografinė būklė, kaimo žmogaus socialinės raidos, viešosios infrastruktūros kūrimo klausimai užmirštami.
Lietuvos kaimo parlamentas kreipiasi į vietos savivaldos, Lietuvos valstybės ir Europos Sąjungos institucijas ir ragina nedelsiant atkreipti dėmesį į šalies kaimo problemas bei imtis realių, o ne deklaratyvių priemonių, pasitelkiant bendradarbiauti aktyvius Lietuvos kaimo žmones. Lietuvos kaimo parlamentas konstatavo ir pasiūlė eilę sprendimų ir pasiūlymų padėčiai pagerinti.

Šiais metais ministerijos paruošė ir atsiuntė atsakymus į rezoliucijos pasiūlymus. Deja, kai kurie atsakymai nėra tokie šviesūs ir palankūs bendruomenėms.

Pilnai Lietuvos kaimo parlamento rezoliuciją ir ministerijų atsakymus galite paskaityti Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos interneto svetainėje: http://lkbs.lt/index.php?277450449

2015-10-29

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple