Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2019-01-30
Bendruomenių organizacijų plėtros įstatymas - nuomonė 
Baigiantis 2018 metams buvo priimtas Lietuvos Respublikos Bendruomeninių organizacijų plėtros įstatymas (toliau - įstatymas). Dauguma įstatymo nuostatų įsigalioja nuo 2019 m. kovo 1 dienos. Ką naujo ir gero žada įstatymas mūsų bendruomenėms?
Dalinamės Kauno rajono Vietos veiklos grupės šio įstatymo aptarimu.
2019-01-30
Kviečiame dalyvauti M. Romerio universiteto Vietos bendruomenių konkurse 
Norime susipažinti su stipriomis vietos bendruomenėmis. Žinote tokių? Paraginkite jas dalyvauti bendruomenių konkurse. Mykolo Romerio universitetas ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, informacinis partneris „Savivaldybių žinios“ ir verslo partneris VšĮ „Pro Partners“ skelbia respublikinį konkursą vietos bendruomenėms „BENDRUOMENĖ – ŠVYTURYS 2018 – KELIAS Į SĖKMĘ“.
2019-01-30
Kauno apskrities biblioteka kviečia į klubą "Savas ratas" 
Esi aktyvus, nori tobulėti, mokytis, išreikšti save ir turi originalių idėjų? Skaitai, gamini, groji, keliauji, o gal svarstai apie nuosavą verslą? Lankaisi renginiuose ar seminaruose, kur gali sužinoti ką nors naujo? Kauno apskrities viešoji biblioteka kviečia jungtis į klubą "Savą ratas".
2019-01-27
Seminaras Kaune "Privačiųjų ir viešųjų interesų deriniams vietos bendruomenėse 
Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga vykdo projektą „Skaidri Lietuva: vietos bendruomenių įsitraukimas į viešojo valdymo procesus ir korupcijos mažinimą“ ir sausio 26 d. Kaune organizavo pirmąjį seminarą “ Vietos bendruomenių ir NVO viešųjų privačių interesų derinimas. Kaip jo išvengti?“.
2019-01-22
Ar skaidri mūsų savivaldybėse skelbiama informacija 
Sausio 22 d. kartu su Vilniaus bendruomenių asociacijos pirmininku S. Gorodeckiu ir KBCA praktiką atliekančiu VDU politologijos specialybės studentu S. Brazaičiu dalyvavome "Transparency International" Lietuvos skyriaus seminare apie savivaldybių skaidrumą Skaidrumo receptai savivaldybėms: kaip sukurti gerąjį pavyzdį?
2019-01-18
Kviečiame dalyvauti seminare apie viešųjų ir privačiųjų interesų derinimą 
LVBOS pradedamas seminarų ciklas labai aktualia tema vietos bendruomenių vadovams - "Vietos bendruomenių ir NVO viešųjų privačių interesų derinimas. Kaip išvengti interesų konflikto?"
Pirmieji mokymai vyks Kaune sausio 26 dieną. šeštadienį, VDU Žemės ūkio akademija, III korpusas, 610 kab. nuo 09:00 iki 16:00. Adresas: Universiteto 10, Kauno r., Akademija.
2019-01-18
Kviečiame bendruomenių centrus ir NVO dalyvauti apklausoje 
Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga KVIEČIA susitelkti bendram darbui ir atsakyti į apklausos anketą apie vietos bendruomenių vaidmenį mažinant socialinį skurdą Lietuvoje. Šią apklausą Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga vykdo kartu su Nacionaliniu skurdo mažinimo tinklu.
2019-01-13
Kalniečių BC baigiamasis metų renginys 
Kauno bendruomenių centrai jau pateikę SADM programos "Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" 2018 m. ataskaitas ir uoliai tikrinami Kauno savivaldybės koordinatorių, tačiau baigiamųjų renginių atgarsiai vis dar plaukia į KBCA. Eigulių seniūnijos Kalniečių bendruomenės centro įgyvendinto projekto baigiamasis renginys 2018 12 30 d. vyko Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje.
2019-01-08
KBCA pasirašė bendradarbiavimo sutartį su VšĮ "Kaunas 2022" 
Šiandien Kauno bendruomenių centrų asociacijos tarybos pirmininkas Ramūnas Navickas ir VšĮ "Kaunas 2022" direktorė Virginija Vitkienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatyta bendradarbiauti bendruomeninių ir kultūrinių veiklų srityse. Pasirašant dalyvavo "Kaunas 2022" komandos dalyviai ir Kauno bendruomenių centrų pirmininkai.
2019-01-07
Nuo kovo 1 d. įsigalios Bendruomenių organizacijų plėtros įstatymas 
Nuo 2019 metų kovo 1 dienos įsigalios Lietuvos Respublikos bendruomeninių organizacijų plėtros įstatymas. Jis numato savivaldybėse sudaryti vietos bendruomenių organizacijų tarybą. Miestuose tai gali būti problematiška.. Ar jos veiks, ar taps tokios pat "darbingos" kaip NVO tarybos savivaldybėse, parodys laikas.

75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple