Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2019-06-04
Narsiečių bendruomenės laimėjimas 
Asociacija Narsiečių bendruomenė dalyvavo šių metų Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos „Nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų ir bendruomenių iniciatyvų gerosios praktikos“ konkurse. Narsiečių bendruomenė konkursui pateikė temą: „Saugios kaimynystės“ skatinimas ir plėtojimas pasitelkiant socialinius tinklus".
2019-06-04
Kaimynų diena Lampėdžiuose 
Kaimynų šventė Lampėdžiuose šiemet vyko kiek neįprastu laiku - geužės 30 d.
Paskutinį pavasario ketvirtadienį Lampėdžiuose buvo tradiciškai švenčiama Kaimynų diena. Sudėdę prie bendro stalo visi kartu draugiškai pabendravom, užtraukėm bendras dainas.
2019-06-04
Draugystė tęsiasi 
Miestai partneriai Brno ir Kaunas bendrauja jau virš 20 metų, o draugystė tarp Aleksoto ir Jehnicų seniūnijų užsimezgė 2007 metais. Jau 12 metų kaip keliaujame vieni pas kitus, dalinamės patirtimi, kultūra, bendruomenės telkimu. Šiais metais Aleksoto bendruomenės centro aktyvas bei Aleksoto seniūnijos atstovai vėl buvo pakviesti į Brno.
2019-06-04
Narsiečių bendruomenės naujienos 
Narsiečių bendruomenė Vyčio Kryžiaus gatvėje šalia Liepų alėjos pastatytė knygų namelį. Knygų namelis (angl. Little Free Library) buvo sugalvotas Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir ši iniciatyva išplito po visą pasaulį. Į namelį knygų atneša patys žmonės. Siūloma taikyti principą – knygą paėmiau, kitą knygą atnešiau.
2019-05-27
Europos kultūros sostinės forumas Kaune 
Europos kultūros sostinės forumas – tai „Kaunas 2022“ inicijuojamas kasmetinis renginys, Kaune sutelkiantis įvairių kūrybinių sričių lyderius iš visos Europos. Forumas skirtas žinioms, įkvėpimui, naujoms pažintims ir bendradarbiavimo galimybėms atrasti. Vienas svarbiausių šios iniciatyvos tikslų – paskatinti kultūros ir kitų sričių (verslo, mokslo, politikos) bendradarbiavimą.
2019-05-26
Kaimynų diena mūsų bendruomenių centruose 
Vėjuotą 2019 m. gegužės 25 d. popietę asociacija Narsiečių bendruomenė sukvietė Narsiečių mikrorajono gyventojus kartu švęsti Kaimynų dieną. Atsiliepdami į Kauno savivaldybės kvietimą prisidėti prie pasaulinio užterštumo mažinimo ir švarios aplinkos išsaugojimo, bendruomenės organizatoriai šventės dalyvių paprašė atsinešti daugkartinio naudojimosi indais ir įrankiais.
2019-05-24
"Visi kaip vienas" - konkursas bendruomenių kultūrai skatinti 
„Visi kaip vienas“ – erdvė, skirta įgyvendinti bendruomenės idėją!
Turite kūrybišką idėją, kaip atrasti savo vietos savastį, bendruomeninėmis iniciatyvomis siekiate apjungti kuo skirtingesnes auditorijas, o gal norite „išjudėti” iš kasdienybės? Tuomet šis kvietimas jums! Iniciatyvų programa „Visi kaip vienas” – tai erdvė, kurioje bendruomeniniai sumanymai įgyvendinami kūrybiškomis ir šiuolaikinėms priemonėmis, o atrankos ir įgyvendinimo procesuose dalyvauja pačios bendruomenės.
2019-05-16
Nacionalinės NVO tarybos posėdis 
Gegužės 15 d. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje įvyko pirmasis naujos kadencijos Nacionalinės NVO tarybos, kurios nariu yra ir KBCA tarybos ir LVBOS pirmininkas Ramūnas Navickas, posėdis. Aptarti būsimo darbo principai, tarybos nariai pasiskirstė į 4 darbo (viešųjų paslaugų perdavimo NVO, NVO finansavimo, NVO įgalinimo, teisėkūros) grupes, kurios išsirinko grupių koordinatorius, bus ruošiami grupių veiklos planus.
2019-05-16
Kauno visuomenės sveikatos biuro kvietimas į mokymus 
Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su Kauno miesto savivaldybe organizuoja savižudybių prevencijos mokymus „safeTALK“. Šie mokymai skirti atpažinti savižudybės pavojų ir nukreipti žmogų pagalbos. Kviečiame pasidalinti šia informacija su Jūsų asociacijos nariais ir dalyvauti šiuose mokymuose.
2019-05-15
Antradienio asociacijos narių susitikimai  
Antradienį, geužės 14 d. Kauno bendruomenių centrų asociacijoje įvyko neeilinis posėdis. Atvyko svečiai ir VDU Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto ir Žemųjų Šančių bei Centro bendruomenių atstovai. Pirmiausiai Kauno bendruomenių centrų asociacijos nariai susitiko su VDU Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto Verslo ir kaimo vystymosi instituto lektore Daiva Urmoniene ir Mokslo ir meno skyraius vadove do. dr. Rasa Pakeltiene.

68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple