Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2023-09-19
Kvietimas į diskusiją „Europos priešpiečiai“ Kaune 
Rūpimų klausimų ir iššūkių turi kiekvienas. Vieni jų aktualūs miestui, regionui, kiti – visai šaliai ir žemynui. Kviečiame apie juos pasikalbėti su Europos Parlamento nariu ir LR Seimo nariu. Dešimt miestų, dešimt datų, dešimt svarbių, aktualių, vertingų diskusijų - "Europos priešpiečiuose". Europos Parlamento biuras Lietuvoje tęsia renginių ciklą, kurio metu kviečiame diskutuoti apie tai, kas jums labiausiai rūpi, sukokiais iššūkiais susiduriate ir ką dėl to daro Europos Parlamentas bei LR Seimas.

2023-09-18
Viešojo intereso gynimo formdo vebinaras su advokatu S. Dambrausku 
KVIEČIAME!Rugsėjo 20 d. 19:00 val. kviečiame į nemokamą VEBINARĄ su advokatu Sauliumi Dambrausku, kurio metu bus aptarti:
projektas „Vilniaus Tauro kalno parko želdynų išsaugojimas”, jo prasmingumą bei rezultatus, apie Viešojo intereso fondo atstovaujamus interesus. Kviečiame jungtis.
2023-09-18
Diskusija dėl Savanoriškos veiklos Įstatymo pakeitimo projekto 
2023 m. rugsėjo 13 d. LR Seime įvyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos inicijuota apskritojo stalo diskusija "Savanoriškos veiklos skatinimo galimybės Lietuvoje". Susirinkusieji diskutavo apie vidutinio bei vyresnio amžiaus asmenų savanoriškos veiklos skatinimo priemones, ilgametės savanorystės įteisinimą, savanorystę bendruomeninėje organizacijoje.
2023-09-18
Lampėdžių BC išvyka į Kybartų kraštą 
Esant puikiems rugsėjo orams mūsų bendruomenių centrų nariai lankosi įvairiose Lietuvos vietose, susipažįsta su kitų regionų bendruomenine veikla. Štai ir rugsėjo 17 d. sekmadienį Lampėdžių bendruomenės centro nariai, vykdydami Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projektą, aplankė Suvalkijos pasienio miestelius Kudirkos Naumiestį ir Kybartus bei susipažino su ten veikiančių bendruomeninių veikomis.
2023-09-18
Aleksoto paplūdimio tinklinio turnyras 
Jau antrus metus Aleksoto bendruomenės centras organizuoja Aleksoto jaunimo paplūdimio tinklinio varžybas. Pereitais metais nežiūrint į blogą ir nepalankų žaidimui orą, tinklinio varžybos susilaukė dėmesio ir norų tai prTad rugsėjo 16 d. Aleksoto parke esančiose tinklinio aikštelėse vėl įvyko Aleksoto bendruomenės centro inicijuotas bei FORTUS - tinklinio renginių organizavimo komandos, - padėtas įgyvendinti Atviras Aleksoto jaunimo paplūdimio tinklinio turnyras, kuriame dalyvavo 10 mišrių jaunimo komandųatęsti ir sekančiais metais.
2023-09-18
Aleksoto šventės įspūdžiai 
Sekmadienį, rugsėjo 17-ą prabėgo ilgai laukta Aleksoto šventė, skirta jubiliejiniams metams: Aukštosios Fredos dvaro įkūrėjo Juozapo Godlevskio 250-osioms gimimo metinės ir 100 metų jo dvare įsikūrusiam VDU Botanikos sodui. Aleksoto bendruomenės centras kruopščiai ruošėsi šiai šventei ir dėkoja vsiems šventės dalyviams, kurių susirinko per tūkstantį, savanoriams, svečiams, rėmėjams. Šventė organizuota vykdant LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Aleksoto bendruomenėscentro daugiafunkcinės veiklos plėtra“.
2023-09-18
Konferencija, skirta J. Godlevskio 250-osioms gimimo metinėms paminėti 
Rugsėjo 16 dieną VDU Botanikos sode įvyko konferencija, skirta Juozapo Godlevskio 250-osioms gimimo metinėms paminėti. Konferencijos moderatorius LR Seimo narys, profesorius Valdas Rakutis pakvietė visus dalyvius išklausyti paskaitų apie puikų mūsų kultūros istorijos paveldą. Išgirdome daug įdomių pranešimų: istorijos mokslų daktaras Liudas Glemža supažindino mus su Fredos valda, kaip ji atrodė ir kam priklausė iki nusiperkant žemes Juozapui Godlevskiui.
2023-09-18
Sargėnų ir Vytėnų BC išvyka 
Šiltą, saulėtą šeštadienio dieną mažoniškius (Mažonų kaimo bendruomenė) aplankė svečiai iš Kauno Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centro. Svečiai buvo supažindinti su Mažonų bendruomenės veikla, įgyvendinamais projektais, aplankytas Pagramančio regioninio parko apžvalgos ratas, Pagramančio senelių globos namai ir kavinė “Gramančia”.
2023-09-18
Kaunėnų bendruomenės ansamblio viešnagė Kauno Kartų namuose 
Kauno bendruomenių centrų asociacijos narė, vadovaujama direktoriaus Antano Visockio, yra aktyvi savo koncertine veikla. Kasmet dalyvauja keliolikoje renginių, festivalių dalyvauja konkursuose. Šiais metais Kaunėnų ansamblis jau dalyvavo rugpjūčio 15 d. Žolinių šventėje J.Matulaičio bažnyčios kiemelyje, Kalniečių pareko renginyje, Parko bibliotekos renginiuose, kartu su ir Muravos bendruomenių centrais rengia bendras šventes ir renginius, lankosi senelių globos namuose.

2023-09-13
Kvietimas teikti paraiškas programai "Miestų partnerystė" 
Europos Komisijos Programų ir galimybių programose paskelbtas kvietimas teikti paraiškas „Miestų partnerystė“ (
Town-Twinning CERV-2023-CITIZENS-TOWN-TT).
EK Piliečių, lygybės, teisių ir vertybių programa kviečia teikti finansavimo paraiškas, kuriomis būtų siekiama skatinti įvairių šalių piliečių mainus, bendradarbiavimą, remti gerą vietos valdymą ir kt.

7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple