Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2023-10-27
Istorijos popietė su prof. Valdu Rakučiu 
Spalio 23 d. Girstupio bibliotekoje vyko istorijos popietė "Kauno vaidmuo Lietuvos Nepriklausomybės kovos". Popietę organizavo bnedruomenės centras "Girstupio slėnis", vadovaujamas pirmininkęs Virgilijos Randienės. Renginio svečias Lietuvos karo istorikas profesorius, LR Seimo narys Valdas Rakutis labai įdomiai, šmaikščiai, pateikdamas kartais juokingas, kartais tiesiog neįtikėtinas istorijas apie savanorių ir kovotojų išradingumą, sumanumą, papasakojo apie ypatingai svarbųLietuvai etapą - nepkriklausmybės kovas 1918 - 1920 metais.
2023-10-23
Vakaras "Kartu su Ukraina" 
Spalio 21 d. Aleksoto bendruomenės centras Kauno arkivyskupijos salėje kartu su Kauno Caritas nariais pažymėjo solidarumo su Ukraina vakarą. Vakaras "Kartu su Ukraina" prasidėjo Lietuvos ir Ukrainos himnais pilnutėlėje salėje. Savo apsilankymu ukrainiečius, gyvenančius Kaune, pagerbė Kauno kunigų seminarijos rektorius Liutauras Vileniškis, LR Seimo narys, Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis, Kauno bendruomenių centrų asociacijos tarybos pirmininkas Ramūnas Navickas, kiti garbūs svečiai.

2023-10-23
Skambus Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centro gimtadenis 
Prancūzų rašytojas Fransua de Larošfuko yra pasakęs "Nuoširdžiai girti gerus darbus - tai panašu kaip ir prisidėti prie jų darymo".
Šiais žodžiais Kauno m. savivaldybės visuomeninė patarėja, savivaldybės tarybos narė ir LR Seimo narių Aurelijaus Verygos patarėja ir Astos Kubilienės padėjėja Vaida Pranarauskaitė pradėjo savo sveikinimą spalio 22 d. Kauno Kultūros centre savo dvidešimtmetį švenčiančiam Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centrui.

2023-10-20
Kviečiame į susitikimą su prof. Valdu Rakučiu 
Spalio 23 d. 18 val. bendruomenės centras kviečia į susitikimą “KAUNO VAIDMUO LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS KOVOSE”. Susitikime renginio svečias Lietuvos karo istorikas profesorius LR Seimo narys Valdas Rakutis pasidalins su renginio dalyviais savo sukauptomis istorinėmis žiniomis apie ypatingai svarbų Lietuvos istorijos tarpsnį–nepriklausomybės kovas 1918–1920 m.
Renginys vyks Girstupio bibliotekoje, Kovo 11 g. 24.
2023-10-18
Lampėdžių bendruomenės centro kelionė po Žemaitiją 
Ankstų spalio 7-os rytą Lampėdžių bendruomenės nariai vyko į pažintinę vienos dienos kelionę po Žemaitiją. Patogus autobusas per pora valandų mus nuvežė į Žemaičių Kalvariją (Plungės rajone), kur mūsų jau laukė Gardų (taip anksčiau vadinosi Žemaičių Kalvarija) bendruomenės pirmininkas Bronius Kleinauskas.
2023-10-18
Filmo peržiūra "Laiptai į dangų" 
Kas antrą šeštadienį nuo 16 val. Bendruomenės centro „KINAS Panemunė“ patalpose vyksta Lietuviškos kino klasiko filmų ciklas „Kino rojus“ kuomet yra rodomi lietuvių režisierių sovietmečiu sukurti filmai. Filmus nemokamai mums suteikia Lietuvos kino centras. Šį šeštadienį, spalio 21 d. rodysime Režisieriaus Raimondo Vabalo filmą, pagal to paties pavadinimo M. Sluckio romaną, apie Lietuvos pokarį - „Laiptai į dangų“ (1966 m.).
2023-10-18
Bendruomeninių organizacijų apklausa dėl NVO žymos 
LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Bendruomeninių organizacijų apklausa dėl NVO žymos. Apklausa: https://forms.office.com/e/Xp0MUbRm1v .
Nuo 2020 m. organizacijos, laikančios save nevyriausybinėmis (tame tarpe ir bendruomeninės organizacijos) turi registruoti NVO žymą Juridinių asmenų registre.
2023-10-16
Sveikiname Sargėnų ir Vytėnų BC su 20-mečiu 
Šie metai ypač dosnūs mūsų nariams - bendruomenių centrams: 20-mečius atšventė Romainių, "Žaliasis Ąžuolynas", Kaunėų bendruomenės. Spalio 14 d. veiklos 20-metį smagiai pažymėjo Palemono bendruomenės centras. Spalio mėn. 22 dieną visus į jubiliejinę 20 veiklo metų šventę kviečia Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centras. Sveikiname Sargėniškius, tarybą, narius, pirmininkę Danutė Teišerskienę, bendruomenę ir kviečiame kartu pasidžiaugti šia švente.
2023-10-16
Išvyka į Birštoną kartu su iniciatyva "Švęskime upę" 
Kauno bendruomenių centrų - Vilijampolės, Petrašiūnų, Panemunės, Žaliakalnio, Šilainių atstovai dalyvavo išvykoje į Birštoną kartu su iniciatyvinės grupės "Švęskime upą" vadove Romena Puikyte ir Karolina Ale. Išvykos į Birštoną dalyviai labai dėkingi Birštono meno mokykla ir Remigijus Janušaitis už šiltą priėmimą ir nuoširdų padrąsinimą kurti! Daliai grupės narių tai buvo pirmoji pažintis su meno mokykla ir piešimu.Prie grupės prisijungė Prienų ir Birštono organizacijų atstovai.
2023-10-16
Palemono bendruomenės centro dvidešimtmetis 
Sveikiname Palemono bendruomenės centrą su 20-mečiu. Aktyvi įdomi ir kūrybinga bendruomeninė organizacija, jungianti palemoniečius bendrai veiklai, dainai, užsiėmimams visą Palemono bendruomenę, gražai bendradarbiaujanti su kitomis Kauno miesto bendruomenėmis. Linkime Palemono bendruomenės centrui ir jo pirmininkei Ritai Agurkienei išlikti tokiais pat aktyviais, kūrybingais ir energingais. Ne veltui centro logotipe puikuojasi paukštė, tad sėkmės skrydžiuose!

3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple