Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2021-03-31
Narsiečių bendruomenės saugaus eismo projektas 
Asociacija Narsiečių bendruomenė antrus metus iš eilės dalyvauja Konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2020–2021 m.“ Šiame projekte esame nusimatę net 5 renginius.
Pirmasis renginys: "Vaikas automobilyje". Renginio rėmejai: UAB Detalita; Lietuvos automobilių kelių direkcija. Informacinės medžiagos teikėjas: „Lietuvos automobilių sąjunga“.
2021-03-28
LVBOS skelbia sociologinę apklausą dėl viešųjų paslaugų perdavimo 
Lietuvos vietos bendruomeninių organizacijų sąjunga (LVBOS) ir Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga (LKBS) kartu su savo nariais vykdo sociologinį tyrimą – apklausą ir prašome Jus atsakyti į keletą klausimų apie viešąsias paslaugas. Mums labai svarbi Jūsų nuomonė. Atsakę į šiuos klausimus, padėsite sudaryti probleminių temų ir pasiūlymų sąrašą, kuris bus pateiktas valstybės institucijoms.
2021-03-28
Patvirtintas naujasis Bendruomenių stiprinimo 2021 m. įgyvendinimo aprašas 
Kovo 24 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė patvirtino naująjį 2021 metų programos „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo aprašą. Džiugina, kad ministerija įteisino daugelį LVBOS pateiktų pasiūlymų, atsižvelgė į 2020 metais pateiktas pastabas.
2021-03-28
Daugiau kaip 100 NVO kreipėsi į premjerę dėl pažadų nevykdymo 
Daugiau kaip šimtas nevyriausybinių organizacijų (NVO) trečiadienį kreipėsi raštu į Lietuvos premjerę Ingridą Šimonytę klausdami, kodėl nevykdomi pažadai į svarbius Lietuvai procesus įtraukti pilietinę visuomenę, rašoma organizacijų pranešime žiniasklaidai. Raštą pasirašiusių organizacijų teigimu, pasigendama partijų programose buvusių įsipareigojimų tartis su NVO
2021-03-26
KAM dovana bendruomenėms 
2019 m. pabaigoje Pilietinio (neginkluoto) pasipriešinimo kursų dalyviams departamento atstovai buvo pažadėję, kad pagrindinę mokomąją medžiagą išleis patogiomis knygelėmis. Pandeminiai apribojimai sulėtino, bet nesustabdė šio sumanymo, ir kai tik Lietuvos kariuomenės Karo kartografijos centras atspausdino leidinius – ,,ledai pajudėjo".
2021-03-24
PASAULIO LIETUVIŲ BENDRUOMENIŲ TILTAS 
Kovo 10 dieną visi drauge sveikinome Lietuvą su Nepriklausomybės Atkūrimo diena ir visam pasauliui parodėme, savo bendruomeniškumą. Visi savo laiškuose rašėte, kad norėtųsi, kad ši bendruomenių draugystė tęstųsi. Todėl Lietuvos bendruomeniečiai kviečia į renginį "PASAULIO LIETUVIŲ BENDRUOMENIŲ TILTAS".
2021-03-24
Patvirtinta pasikeitusi Nacionalinė bendruomeninių organizacijų taryba 
Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė vakar patvirtino naujos sudėties Nacionalinę bendruomeninių organizacijų tarybą (NBOT). Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė vakar patvirtino atnaujintą Nacionalinę bendruomeninių organizacijų tarybos (NBOT) sudėtį. NBOT buvo sudaryta 2019 m.; jos kadencija – 3 metai, tačiau nuo 2019 metų, kai buvo patvirtinta personalinė sudėtis,
2021-03-24
Įvyko LVBOS tarybos posėdis 
Kovo 15 d. įvyko nuotolinis LVBOS tarybos posėdis, kuriame buvo aptarti vykdomo Vidaus reikalų ministerijos projekto „Skaidri Lietuva: vietos bendruomenių įsitraukimas į viešojo valdymo procesus ir korupcijos mažinimą“ ruošiamos apklausos anketa ir kovo 8 d. pasirašyto su SADM finansavimo sutarties projekto „Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos veiklos plėtra“ veiklos plano aptarimas. Posėdyje dalyvavo 11 tarybos narių ir svečiai.
2021-03-12
Sveikiname Lampėdžių BC su 20-mečiu! 
2001 m. kovo 12 dieną savo veiklą įregistravo viena seniausių ir viena veikliausių Kauno bendruomenių - Lampėdžių bendruomenės centras. Šiandien švenčianti savo veiklos 20-metį, Lampėdžių bendruomenė tokia pat aktyvi, susitelkusi ir bendruomeniška, aktyvi ir savo seniūnijoje, ir Kauno bendruomenių centrų asociacijoje.
2021-03-10
Kviečiame į akciją "Pasveikink Lietuvą" 
Šiemet pirmą kartą organizuojama pasaulio lietuvių kultūrinė iniciatyva „Pasveikink Lietuvą“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui. Iniciatyva sujungs pasaulio lietuvių bendruomenes, kurios drauge paminės Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.
Akcija bus transliuojama You Tube kanale: https://www.youtube.com/watch?v=6faKg9HcAa0

32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple