Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2020-05-20
Parama NVO nukentėjusioms dėl COVID-19 
Vyriausybė sutarė, kad NVO gaus papildomą paramą. Į ją galės pretenduoti ir bendruomenių organizacijos. Parama bus teikiama nevyriausybinėms organizacijoms, kurios veikia socialinėje, viešosios naudos srityje. Tiesa, kol kas nežinoma kaip bus skirstoma ši parama. lauksime naujų žinių.
2020-05-13
Rinksime Kaimynų Kaimyną 
Jei esi aktyvus, išradingas ir kaimyniškas, tuomet šis konkursas būtent Tau!!! Norintys dalyvauti susisiekite su Bendruomenės pareigūne Rasa Zinkevičiene elektroniniu paštu rasa.zinkeviciene@policija.lt
Vėl renkamas Kaimynų Kaimynas. Bendruomenės - įsijunkite ir siūlykite savo geriausius kaimynus.
2020-05-13
NVO sektoriaus veiklos tęstinumui reikia 40,2 mln. eurų 
Nacionalinė nevyriausybinių organizacijų koalicija ir Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras gegužės 12 dieną, nuo 14 val. iki 16 val. organizavo vaizdo konferenciją „Iššūkiai ir galimybės nevyriausybinėms organizacijoms po COVID-19 pandemijos“. Konferencijos metu buvo apžvelgta patirtis, kaip NVO sektorius siekia išlikti šiuo sudėtingu laikotarpiu.
2020-05-12
Istorinės atminties ir su Lietuvos įvaizdžiu susijusių projektų finansavimo konkursas  
Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija skelbia projektų ir iniciatyvų (toliau – projektai) finansavimo konkursą. Konkurso tikslas – atrinkti ir finansuoti aktualius, turinčius išliekamąją vertę, ugdančius patriotiškumą ir pilietiškumą, skatinančius tautos istorijos, kultūros savitumo suvokimą, tautinės tapatybės puoselėjimą, formuojančius teigiamą Lietuvos įvaizdį ir atitinkančius prioritetines kryptis projektus.
Paraiškos priimamos nuo 2020 m. gegužės 4 d. iki 2020 m. gegužės 28 d. imtinai.
2020-05-08
"Europa piliečiams" kviečia teikti paraiškas 
Europa piliečiams iki rugsėjo 1 dienos kviečia teikti paraiškas. „Europa piliečiams“ (2014 - 2020 m.) yra Europos Sąjungos programa, siūlanti finansavimą iniciatyvoms, kuriomis stiprinamas Europos atminimas ir skatinamas pilietinis dalyvavimas ES mastu. Programos tikslai yra šie:
- skatinti demokratišką ir pilietinį piliečių dalyvavimą Sąjungos lygiu, gerinant piliečių supratimą apie Sąjungos politikos formavimo procesą ir skatinant galimybes visuomenės ir tarpkultūriniam dalyvavimui ir savanorystei Sąjungos lygiu.
- skatinti Europos pilietiškumą ir gerinti pilietinio ir demokratinio dalyvavimo ES lygiu sąlygas ir kt.
2020-05-08
EPALE programos pasiūlymai 
EPALE yra daugiakalbė, atviros narystės Europos bendruomenė, vienijanti suaugusiųjų mokymo specialistus – suaugusiųjų pedagogus ir instruktorius, konsultacijas ir pagalbą teikiančius darbuotojus, tyrėjus ir mokslininkus, politikos formuotojus ir kitus. Pasinaudokite visomis „Epale“ galimybėmis, prisijungdami prie savo paskyros. Čia galėsite vertinti ir komentuoti svetainės turinį bei turėsite prieigą prie visų platformos galimybių.
2020-05-05
Europos kultūros sostinės forumas Kaune 
Jau trečius metus apie kultūros svarbą diskutuoti kviečiantis „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizuojamas Europos kultūros sostinės forumas, gegužės 20–22 d. grįžta trečią kartą ir šiemet keliasi į virtualią erdvę.
2020-05-05
Vyčio paramos fondo paroda Narsiečiuose 
Asociacijai Narsiečių bendruomenė Vyčio paramos fondas dovanoja parodą – MOTIEJAUS PEČIULIONIO KELIAS. Motiejus Pečiulionis – vienintelis Lietuvoje buvo apdovanotas trimis Vyčio kryžiaus ordinais. M. Pečiulionio vardu pavadinta viena Narsiečių gatvė. Daug įdomių faktų šioje parodoje. Parodą buvo planuota eksponuoti bibliotekoje, tačiau šiuo metu paroda atvyksta tiesiai į Jūsų namus.
2020-04-26
Įvyko KBCA visuotinis susirinkimas 
Balandžio 22 d. įvykos visuotinis Kauno bendruomenių centrų asociacijos (KBCA) susirinkimas. Dėl karantino Lietuvoje susirinkimas vyko nuotoliniu būdu - elektroninio balsavimo - apklausos - būdu, išsiunčiant asociacijos nariams balsavimo biuletenius, kuriuose reikėjo pažymėti savo atsakymus į svarstomus klausimus. Balsavimas vyko dvi dienas.
2020-04-20
7 Kauno dienos apie Dainavos bendruomenės rūpestį  
Poeto Bernardo Brazdžionio slapyvardžiu – Vytės Nemunėlio vardu eiliuotos pasakos herojai: rudnosiukų šeima yra Kauno Dainavos seniūnijos bendruomenės simbolis. Tačiau, kad ir kaip čia mylimi rudnosiukai, jie negali grįžti namo. Lietuvybės pranašas, šaukiantis tautą kovoti – poetas Bernardas Brazdžionis buvo laikomas Maironio įpėdiniu.

46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple