Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2020-04-01
Bendruomenių įtinklinimo konkurso nugalėtojai ir Kauno bendruomenių centrai 
Džiugi žinia pasiekė Lietuvos bendruomenes, kurios tapo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurso nugalėtojomis, kurį inicijavo projektas „Prisijungusi Lietuva“. Net 120 Lietuvos bendruomenių dalį veiklų perkels į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas.
2020-03-31
Dėl finansinių ataskaitų teikimo Registrų centrui 
Dalinamės aktualiu pranešimu apie finansinių ataskaitų teikimą šiais metais. Esmė trumpai:
terminai lieka galioti, tačiau jiems praėjus Registrų centras neskubės taikyti sankcijų, o pirmiausiai siųs pranešimus tiems, kurie dar bus nepateikę ataskaitų už 2019 metus, ir primins jiems apie šią pareigą.
2020-03-25
Kaunas 2022 naujienos 
„Nėra to blogo, iš ko negalima padaryti meno,“ – sako „Fluxus Labas!“ komanda ir karantino laikotarpį skatina išnaudoti bendruomenėms ir bendrai kūrybai stiprinti. Karantino iniciatyvų tikslas – virtualioje erdvėje suvienyti, apjungti bendruomenes, pavienius žmones, siekiant išlaikyti pozityvumą, kultūros skleidimą, bendrą kūrybą, nuoširdumą...
2020-03-25
Nauji sprendimai: kas galės pasinaudoti subsidijomis paskelbus prastovą? 
Subsidijomis prastovų metu per karantiną galės pasinaudoti neįgaliuosius bei kitas remiamas grupes įdarbinančios įmonės, nevyriausybinės organizacijos ir asociacijos, keičiasi ir pats subsidijų modelis – Vyriausybė sutarė skirti 70 arba 90 proc. dydžio subsidijas darbdaviams nuo darbuotojui priskaičiuoto darbo užmokesčio.
2020-03-24
Laikinoji projektų administravimo tvarka karantino metu 
Finansų ministras kovo 23 d. patvirtino Laikinąją tvarką, skirtą projektų administravimo supaprastinimams. Laikinoji tvarka galios tol, kol šalyje bus paskelbta ekstremali situacija.
Pagrindiniai pakeitimai: trūkstant apyvartinių lėšų, projekto vykdytojo prašymu, skiriamas avansas, net jei to ir nėra numatyta projekto sutartyje.
2020-03-23
Karantino apsaugos priemonių gamybos pamokos 
Dalinamės KAM patarimais, tikimės, kad jie bus naudingi bendruomenių nariams, tiesiog gyventojams.
KAM mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas kartu su Vilniaus bendruomenėmis teikia išgyvenimo ekspertų patarimus gyventojams.

2020-03-18
Dėl NVO įtraukimo į Lietuvos Vyriausybės priemonių planą 
Dėl nevyriausybinių organizacijų įtraukimo į Lietuvos Vyriausybės ekonominių ir finansinių priemonių planą visuomenės sveikatos apsaugai užtikrinti ir šalies ekonomikai skatinti Lietuvos NVO koalicijos kreipimasis.
2020-03-18
Dėl SADM priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse 2020“ karantino laikotarpiu 
Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija (toliau – Ministerija), atsižvelgdama į Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimą Nr. 207 ,,Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“.
2020-03-14
Nukeliamas KBCA ataskaitinis rinkiminis susirinkimas 
Vadovaujantis Vyriausybės nurodymu riboti veiklą dėl koronoviruso ir paskelbtu LR Vyriausybės sprendimu nuo pirmadienio skelbti karantiną šalyję, yra atšaukiamas KBCA atsakaitinis rinkiminis susirinkimas, numatytas kovo 17d. Nauja data bus skelbama po naujo Vyriausybės sprendimo.
2020-03-14
Sveikiname Lampėdžių BC su gimtadieniu! 
Nors už lango siaučia vėtros ir artinasi virusas, norime priminti, kad 2001 metais kovo 12-tą dieną Kauno miesto mero potvarkiu Nr. 80 buvo įsteigta viena pirmųjų vietos bendruomeninių organizacijų Kauno mieste - VšĮ "Lampėdžių bendruomenės centras".

48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple