Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujienos

2021-12-07
Dovanojame Advento vainiką  
Šilainių bendruomenės centras savo projekto veiklose numatė individualios meno terapijos užsiėmimus. Pirmasis įvyko aplankant 3 namus, į kuriuos bendruomenės nariai įnešė Advento laukimo, ramybės magiją. Buvo tai nauja patirtis visiems veiksmo dalyviams. Šeimininkai mus priėmė labai širdingai.
2021-12-07
Kalėdinė šventė Šilainių vaikams 
Gražią šeštadienio popietę KVKVB Šilainių padalinyje linksmai šurmuliavo Šilainių vaikai. Susirinko jie į ankstyvą Kalėdinę šventę. Įvairaus amžiaus, bet visi draugiški ir puikiai nusiteikę. Čia jų laukė teatralizuota pasakų personažų programa, kūrybinės dirbtuvėlės ir žinoma Kalėdų senelio sveikinimai, pasakojimai ir dovanos.
2021-12-02
Stiprios ir veiklios vietos bendruomenės – viena svarbiausių brandžios ir pilietiškos visuomenės sąlygų 
Stiprios ir veiklios vietos bendruomenės – viena svarbiausių brandžios ir pilietiškos visuomenės sąlygų, todėl jų veikla remiama tiek valstybės, tiek savivaldybių finansavimo instrumentais. Vienas iš jų – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Bendruomeninės veiklos stiprinimo programa, pagal kurią jau ne vienerius metus finansuojamos įvairios bendruomeninės iniciatyvos: nuo kaimynų švenčių, laisvalaikio ir užimtumo erdvių įrengimo iki kaimynystėje gyvenantiems reikalingų socialinių paslaugų ar vietos socialinių verslų kūrimo.
2021-12-02
Adventinių vainikų dirbtuvės Šilainiuose 
Vėlyvą (lapkričio 30 d.) antradienio popietę KVKVB Šilainių padalinyje susirinko Kauno Šilainių bendruomenės centro aktyvas ir draugai kilniam tikslui: pagaminti Advento vainiką, kuris per ateinančias dienas bus padovanotas kitam. Tai preliudija į kitą projektinę veiklą - individualią meno terapiją.
2021-12-02
SADM skelbiamas NVO konkursų grafikas 
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija atnaujino informaciją apie 2022 m. planuojamus skelbti konkursus, skirtus nevyriausybinėms organizacijoms.
Kviečiame susipažinti: https://socmin.lrv.lt/.../informacija-apie-2022-m...
2021-12-02
Kariuomenės diena Parko bibliotekoje.  
Lapkričio 22 d. Eigulių bendruomenės centras, vadovaujamas Viliaus Kaminsko, Kauno m. V. Kudirkos viešosios bibliotekos Parko padalinyje organizavo renginį, skirtą Lietuvos Kariuomenės dienai paminėti. Savo prisiminimais apie Juozą Lukšą-Daumantą su susirinkusiais dalinosi sūnėnas Kęstutis Lukša. Kauno įgulos Karininkų Ramovės atsargos plk. Gediminas Macijauskas papasakojo apie Lietuvos kariuomenę, strukturą, ginkluotę, dalyvavimą tarptautinėse misijose.
2021-12-02
Narsiečių bendruomenės planai 
Narsiečiuose PETANKĖS AIKŠTELĖ! Taip nusprendė Narsičių bendruomenė, vykdydama SADM projektą. Taip bus įveiklinta dar viena neišnaudota erdvė Narisiečių mikrorajone. Džiaugdamiesi rezultatu, bendruomenė laukia palankių oro sąlygų, kai galės išbandyti naujai įrengtą aikštelę. Petankės aikštelės idėja kilo iš draugystės su Kauno Petankės klubu.
2021-12-02
Istorijos atminties valanda, skirta Jonui Karoliui Chodkevičiui 
Lapkričio 26 d. vakarą prie Aleksoto seniūnijos pastato aidėjo patrankų šūviai, buvo keliamos vėliavos, istorinėmis uniformomis vilkintys Aleksoto voltižieriai, Kauno pavieto laisvieji šauliai, sparnuoto husaro uniformą vilkintis Rolandas Prušinskas pradėjo teatralizuotą renginį, skirtą Jonui Karoliui Chodkevičiui – garsiam Abiejų Tautų Respublikos karvedžiui.
2021-12-02
LIteratūriniai vakarai Lampėdžiuose 
Ką tik triukšmingai paminėję savo dvidešimtmetį, Lampėdžių bendruomenės centro nariai, organizuoja įvairius renginius, į kuriuos kviečia įvairius aktorius, atlikėjus, literatūros atstovus. Taip lapkričio 17 d. Lampėdžiuose V. Mačernio poeziją pristatė Kauno valstybinio teatro aktorius P. Venclova.
2021-12-02
Aukštųjų Šančių kalėdinės dirbtuvės 
Mūsų bendruomenių centrai, vydydami SADM priemonės "Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" projektus, labai aktyviai ruošiasi sutikti šv. Kalėdas. Populiariausios dabar vykstančios dirbtuvės - naujametinių žaisliukų, adventinių vainikų pynimo ir puošimo mokymai. Neatsilieka nuo kitų ir Aukštųjų Šančių bendruomenės centras.

25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33
© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple